Pro nás je přesná centrace důležitá!

//Pro nás je přesná centrace důležitá!

Pro nás je přesná centrace důležitá!

Věděli jste, že ani ty nejlepší brýlové čočky, nemohou plnit svou funkci a ztrácí tak svůj potenciál, pokud není správně proměřená centrace?

V praxi to znamená, že pro profesionálního optika nejsou důležité jen správné dioptrie, ale i seřízení brýlových čoček ke konkrétní brýlové obrubě, vzdálenost zornicových středů, ale dokonce i postavení hlavy a držení těla.

Tyto parametry jsou důležité při centraci jednoohniskových brýlových čoček,  obzvláště na na ně klademe důraz, jde-li o brýlové čočky multifokální. V případě multifokálních (progresivních) brýlových čoček, je třeba optimálně seřídit všechny tři zóny vidění (dálka, střed a blízko). Správná korekce, centrace a samozřejmě vhodně zvolený design progresivních brýlových čoček hrají rozhodující úlohu.

Manuální měření centrace je již minulostí! Takové měření nebývalo přesné, protože i rozdíl pouhého jednoho milimetru může být kritický. V naší optice používáme přístroj vyvinutý společností ZEISS s přesností jedné desetiny milimetru, který poskytuje objektivní obraz uživatele s brýlovou obrubou.

Výhodou takového měření je jednoduchost, rychlost a neuvěřitelná přesnost. Vy pouze uvolněně stojíte před centračním přístrojem a my získáme individuální parametry pro výrobu brýlí na míru.

Veronika Jíchová 2018-07-10T12:23:20+00:00 10.07.2018|